Borstvoeding

Borstvoeding

Bij onze organisatie besteden wij veel aandacht aan de borstvoeding

Wij hebben een lactatiekundig team dat tijdens de kraamperiode langs kan komen ter ondersteuning van de kraamverzorgende. Bij de intake die je tijdens de zwangerschap krijgt wordt er geïnformeerd of je borstvoeding wilt geven en krijg je informatie over verschillende borstvoeding organisaties. Onze Lactatiekundigen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) zijn deskundig op het gebied van borstvoeding en in het bezit van het internationale diploma.

Redenen om een Lactatiekundige in te schakelen

Borstvoeding geven is een natuurlijk proces maar soms gaat het niet zo makkelijk. Er zijn verschillende redenen om hulp in te schakelen van een Lactatiekundige.

  • Problemen bij het aanleggen van je baby.
  • Borstvoeding geven is pijnlijk.
  • Onzekerheid, extra advies.
  • Bij vorige zwangerschap geen prettige ervaring met borstvoeding geven.
  • Pijnlijke borsten, (dreigende) borstontsteking.
  • Te weinig of te veel productie.
  • Opbouwen of afbouwen van de borstvoeding

Ook na de kraamtijd is het mogelijk een beroep te doen op onze Lactatiekundige Astrid Noordenbos IBCLC en Adinda Blonk IBCLC. Via de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige (NVL) kun je een overzicht van vrijgevestigde Lactatiekundigen vinden in jouw postcode gebied. Hier vind je ook een vergoeding overzicht per zorgverzekeraar. Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult van een Lactatiekundige als u aanvullend verzekerd bent.

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloop op de Sumatrastraat 316 waarbij een Lactatiekundige aanwezig is. Je kan dan binnen lopen voor vragen over de (borst)voeding.

Borstkolf verhuur

Kraam&Co|ACK/ Zorgmaat/ De Baker Kraamzorg verhuurt borstvoedingshulpmiddelen van Ardo, zoals de verhuur van de Carum borstkolf. Het huren van een borstkolf is niet alleen voor cliënten van ons bureau. Niet ingeschreven cliënten en cliënten van andere bureaus kunnen ook gebruik maken van onze service. De kolf kan opgehaald worden in Abcoude of in Amsterdam.

Servicepunt Borstkolf verhuur

Het Servicepunt Borstkolf verhuur is gevestigd op:

Hollandse Kade 21
1391 JD, Abcoude

Sumatrastraat 316
1095 HV, Amsterdam

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag is er van 8.30 uur tot 15.30 uur altijd iemand aanwezig om u te woord te staan en/of te adviseren.

Op overige tijden kan er een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 020-6006667.