Nieuws

Nieuws

Februari 2024

Vanaf februari hebben cliënten die zich bij ons inschrijven toegang tot digitale kraamzorg via Maternify.  Maternify is een app die is ontwikkeld ter aanvulling van de fysieke kraamzorg. De app biedt cliënten toegang tot relevante informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast is er een mogelijkheid voor de cliënt om te chatten. De app is voor onze cliënten die verzekerd zijn kosteloos.

 

NOVEMBER 2023

Heb je ná de kraamtijd nog vragen over (borst)voeding? Dan kan je vanaf 6 december 2023 iedere woensdag tussen 10.00-12.00 uur langskomen op onze locatie aan de Sumatrastraat 316.  Er is dan altijd een lactatiekundige IBCLC aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.

SEPTEMBER 2023

Inmiddels werken wij al een tijdje met een digitaal zorgdossier en zullen wij de papieren Groeigids niet meer gaan gebruiken. De informatie uit deze Groeigids is nog steeds digitaal te bekijken via de Groeigids app.

Groeigids

Augustus 2023

Kraam &Co|ACK/Zorgmaat / De Baker Kraamzorg werkt samen met Uitgekookt als leverancier van verse maaltijden aan huis.
Je kunt nu profiteren van de kennismakingsaanbieding: 4 maaltijden voor €20,-.  Op de website van Uitgekookt maak je een account aan en kies je 4 maaltijden, bij het betalen vul je de kortingscode in. Hierna zijn er geen verdere verplichtingen dus je zit nergens aan vast.

Van onze intaker ontvang je bij de intake een aanbiedingsvoucher.

BABY-INLOOP

Vanaf 4 juli tot en met 28 november is de Baby-Inloop (voorheen geboortecafe) in het OKT Gaasperdam Reigersbos 309. Iedere dinsdag kun je tussen 13.30 uur en 15.00 uur samen met je baby langskomen voor (borst)voedingsadvies, het is ook mogelijk om je baby te wegen.

Tot en met 27 november 2023 is op de maandag van 11.00 uur tot 12.00 uur  de Baby-Inloop in het OKT Flevopoort, Kramatplantsoen 101.

 

Een prachtig plaatje vanuit Ouderkerk aan de Amstel

foto A. Sonnenberg

Mei 2023

De Rijksoverheid heeft een Animatievideo en een teaser gemaakt die bedoeld zijn om aanstaande en jong gezinnen duidelijk te maken wat men allemaal moet regelen.  

 

Mei 2023

Onze nieuwe website is online, wij zijn er trots op! Op dit moment zijn we nieuwe folders aan het ontwikkelen, zodat deze weer uitgegeven kunnen worden, kortom, een frisse, nieuwe start in het voorjaar.

MAART 2023

Nu zijn we weer helemaal up-to-date….. Alle medewerkers van Kraam&Co| ACK/ Zorgmaat/ De Baker Kraamzorg kunnen in onze gezinnen Dunstan Babytaal uitleggen en leren toepassen. Zo kunnen wij jullie uitleggen welke vijf verschillende huiltjes of geluiden je baby maakt en hiermee kunnen jullie erachter komen waarom je baby huilt en wat hij/zij nodig heeft.

RONDOM DE GEBOORTE

Ben je zwanger, woon je in Amsterdam en wil je graag een cursus of een workshop volgen, maar heb je een uitkering van op of onder het minimum niveau óf maak je gebruik van de stadspas?

Kijk dan eens op www.rondomdegeboorte.nl

MAART 2020 CORONA UPDATE

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het kabinet  kenbaar heeft gemaakt, willen wij ons graag houden aan het minimaal contact hebben met onze cliënten.

Wij hebben als organisatie besloten om het huisbezoek welke met u is ingepland om te zetten naar een telefonisch contact.
In dit gesprek wordt dezelfde informatie gegeven als bij een huisbezoek, zodat u goed geïnformeerd uw kraamtijd in gaat.

Voor alle intakes die al ingepland zijn, wordt er persoonlijk contact met u opgenomen.

De borstvoedingsvoorlichting is voorlopig opgeschort. Indien er tijdens de kraamperiode extra aandacht voor de borstvoeding nodig is kan de kraamverzorgende contact opnemen met onze lactatiekundigen voor advies.

Heeft u nog vragen? bel ons gerust op 020-6006667.